sammen er vi stærkere i Dragør

Historien om slagter Ali, der ikke er slagter.

Først og fremmest Eid Mubarak til alle muslimer.
I anledning af Eid ringede telefonen i går og det var slagter Ali. “Jeg har ca. 10 kg. lammekød, jeg gerne vil donere, skal jeg komme i morgen med dem, samme sted, som jeg plejer”?: sagde slagter Ali. Ja, tusind tak, det vil vi rigtig gerne have og hvor er det bare pænt af dig. Kommer det fra Al Rafidin (halal slagter på Amager)? ” Ja svarede Ali, jeg kommer med det efter arbejde i morgen.

Hertil aften ringede Ali. Hans bil var gået i stykker, derfor kørte jeg ind og hentede kødet, hjemme hos Ali, da han var kommet hjem fra arbejde.
Da jeg ankom på adressen, ringede jeg til Ali for at melde min ankomst og han og hans søn kom straks med lammekødet. Pakket i mange små poser af ca. 400 gram og så var der en enkelt pose med to lammehoveder.
For første gang fik vi tid til en lille sludder, dette trods slagter Ali har leveret kød til Venligboernei Dragør i de sidste år i forbindelse med Eid, til sommerfest eller andre lejligheder, hvor vi har ringet til slagter Ali. Efter vi havde hilst spørger jeg: “Arbejder du hos Al Rafidin”? “Nej svarer Ali, jeg køber kød hos ham og hjælper jer, når I skal købe kød med priserne. Jeg er bare en almindelig mand, der gerne vil hjælpe og jeg betaler også en del af jeres kød hver gang”. Helt undrende spørger jeg så: “Hvor kommer lammet i dag fra”? Ali svarer: “Vi er to familier, der har købt to lam hos slagteren, vi har delt dem i 3, en del til hver familie og en del til Venligboerne i Dragør”.
Først da falder tiøren, slagter Ali er ikke slagter, men en almindelig mand ved navn Ali, som har et helt andet arbejde end at være slagter og som har et stort hjerte og ofte ringer til os i Venligboerne i Dragør, fordi han gerne vil bidrage til flygtninge. Det er da bare så smukt og smukkere er det, at hver gang Ali har ringet til mig, så har jeg svaret hej Ali, jeg ved, at det er fra slagteren. På min telefon er Ali kodet ind som slagter Ali. Tusind tak Ali for dine jævnlige donationer og at bære over med at blive kaldt slagter igennem flere år til trods for, at du er en glad privat giver.
Da jeg kørte fra adressen med lammekødet, sagde sønnen: “Vi ses om et år”, men Ali sagde: “Du ringer, hvis I skal bruge kød”.

Nadja og jeg kørte kødet ud hertil aften og vi valgte at give kødet til enkelte SU modtagere uden arbejde, enkelte enlige på integrationsydelse og familier med mindre indkomst og enkelte, som vi ved er sygemeldt.

Opdatering skrevet af Bettina Fellov