Velkommen

Venligboerne siger “Velkommen til Danmark, velkommen til Dragør”

 Hvem er Venligboerne?

Venligboerne er en frivillig forening i Dragør, som vil give vores nye borgere en venlig modtagelse. Vi vil hjælpe dig godt i gang med dit nye liv i Dragør og Danmark. Venligboerne i Dragør hjælper nye medborgere, som bor i Dragør Kommune, og ikke beboere i asylcenter Kongelunden, de får hjælp andet steds fra. Vi har endnu ikke kapaciteten til at støtte op om et helt asylcenter.

 blad

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Venligboerne står for aktiviteter til gavn og glæde for vores nye naboer. F.eks.:

  • Cykelture, hvor vi viser byen frem
  • Bowling
  • Fælles kulinarisk madlavning på en af byen skoler.

hjerte1

Det vigtige er at skabe gode relationer i det nye land, du er kommet til. Du er hjertens velkommen til at komme med idéer eller forslag til gode arrangementer, du kunne tænke dig. Men det kan også være bare at tage en kop kaffe og få en god snak.

Sprogundervisning

At lære dansk hurtigt er vigtigt. Frivillige fra dansk flygtningehjælp kan hjælpe dig med at læse og skrive dansk.

Hvor? Hver mandag på Store Magleby skole fra 17:30-19:30. Tag dine bøger og papirer med fra Kastrup sprog skole.

Alle er velkomne

kaffe

Dragør en aktiv by

Dragør har et rigt foreningsliv, og det gælder både kulturelt og inden for idræt. Listen over foreninger er rigtig lang, og her er en del af dem: biograf, sang, fodbold, håndbold, bordtennis, tennis, badminton, rugby,kajak, roning, sejlsport, karate, floorball, volleyball, ridning… og mange flere.

Vi kan hjælpe dig i gang med en gammel hobby eller lære dig en ny. At være aktiv i en forening er en rigtig god måde at lære nye mennesker at kende på. Vi hjælper dig gerne i gang.

Danmark er et cykelland

Og vi plejer at sige, at en mand uden en cykel er som cowboy uden en hest. Med en cykel kan du nemt komme rundt i Dragør og ind til København. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at få en cykel og eventuelt lære dig at cykle. Det er sund motion og en god måde at opleve på.

cykel

Hvad skal du gøre?

Send os gerne en e-mail og fortæl, hvem du er, hvad du interesserer dig for, hvad du ønsker hjælp til, og hvor du bor. Kontakt@venligboerneidragoer.dk eller tjek ind på vores facebookside, venligboerne i Dragør eller www.venligboerneidragoer.dk.

Ring 27 52 12 01(mandag, tirsdag og torsdag imellem16:00-17:00)

Kom og vær med!

 

 

Lidt om skipperbyen Dragør

En del af Dragørs historie er faktisk en immigrant historie. I 1500 tallet inviterede den danske konge de dygtige hollandske bønder til Amager for at dyrke jorden og levere gode, friske grøntsager til kongen og hans hof. Lige siden har det hollandske sat sit præg på Dragørs kultur og gjort Dragør til noget særligt. I dag er Dragør

stadig et populært sted for tilflyttere fra hele Danmark og faktisk hele verden.

Dragør ligger tæt ved Københavns lufthavn, og det gør det til et attraktivt bosted for mange udlændige. Det er en lille provinsby gemt godt af vejen bagved lufthavnen, men stadig ikke længere væk end man kan cykle ind til centrum af København på en god halv time.